close
Arkiv
Kundearrangement

Gablers årlige Bergensfestseminar

Spenninger globalt og lokalt.

12
Jun
placeRadisson Blu Royal Hotel, Bergen
access_time09:00 - 16:00
today12. juni 2019

Arrangementet er forbeholdt våre kunder.

Spenninger globalt og lokalt

Vårt tradisjonsrike Bergenfestseminar holdes i år 12. juni. Få med deg en faglig inspirerende dag med innholdsrikt program om aktuelle tema. Vi avslutter med god stemning og konserter på Bergenfest.

I år er tema spenninger

Innen investering er temaer som spenninger mellom Kina og USA, brexit og ansvarlige investeringer sentrale. Vil Kinas fremvekst true eller sikre vestens velstand? Hvordan investere bærekraftig uten å ta for høy risiko er også svært aktuelt.

Innen pensjon er utviklingen av pensjonskonto og effektene av ny offentlig pensjon temaer som har stor betydning for den enkeltes lommebok.

Program

Som vanlig byr vi på spennende foredragsholdere med dagsaktuelle og evige temaer. Av dem som kommer er blant andre Eva Joly.

Eva Joly
Dommer og politiker

Eva Joly er internasjonalt kjent for sin kamp mot korrupsjon og økonomisk kriminalitet. Hun har arbeidet mange år i Frankrike, og som forhørsdommer har hun blant annet stått i spissen for avsløringen av korrupsjonen i oljeselskapet Elf Aquitaine og i storbanken Crédit Lyonna.

Øystein Thøgersen
Rektor og professor, NHH

Øystein Thøgersens er professor ved Norges Handelshøyskole. Hans forskning spenner fra internasjonal makro-økonomi via finansmarkeder til offentlig økonomi og velferdsstat. Det er alltid spennende å høre ham formidle sine kunnskaper og vurderinger.

Jacob Schram
McKinsey & Company, senior rådgiver

Som europadirektør i Cirkle K hadde Jacob Schram ansvaret for 2700 bensinstasjoner og mer enn 20 000 mennesker i ni land. Med ledererfaring fra flere internasjonale selskaper, har han mye å fortelle. Han har også tidligere skrevet bok der han deler sine erfaringer

Torbjørn Færøvik
Forfatter og historiker

Torbjørn Færøvik har de siste årene skrevet flere populære bøker om Kinas og Indias historie. Han er kjent for mange fra sin tid som utenriksreporter for NRK og andre medier. Vi ser fram til et spennende møte med mannen som har vunnet flere priser for sine bøker. Brageprisen har han hentet hjem hele tre ganger.

Eirik Moe
Ernst & Young, Managing Partner

Eirik Moe er mangeårig managing partner i EY og medlem av EYs norske ledergruppe. Han har lang internasjonal erfaring innen corporate finance, strategi, revisjon og ledelse. Eirik vil snakke om geopolitiske forhold og spenninger i verden i dag.

Alexander W. Cappelen
Professor, NHH

Alexander W. Cappelen er professor ved institutt for samfunnsøkonomi og forskningssenteret FAIR ved Norges Handelshøyskole. Han jobber med adferdsøkonomi og eksperimentell økonomi, med et spesielt fokus på studier av folks moralske motivasjon. Han har mottatt en rekke priser for sin forskning og formidlingsaktivitet.

Jan M. Bjordal
Professor og co-manager

Jan M. Bjordal er professor ved UiB, Institutt for global helse og samfunnsmedisin. De siste årene har også stesønnen Kyrre Gørvell-Dahlls fantastiske suksess tatt mye av hans tid. Han har vært med på å bygge opp karrieren internasjonalt, sikre rettigheter og etablere merkevaren KYGO.

Maria Gjølberg
The Governance Group, partner

Som partner i The Governance Group har Maria Gjølberg solid kompetanse innen bærekraftig forretnings-utvikling. Hun har ledet flere prosjekt for internasjonale selskaper innen shipping, telecom, finans og byggindustri. Bærekraftig finans – fra støy til substans: Hvordan investere i en verden preget av klimaendringer, menneskerettighetsbrudd og korrupsjon?

Gablers egne kunnskapsrike foredragsholdere vil belyse tema både innen pensjon og kapitalforvaltning.

Stemningen og diskusjonene har alltid vært gode på seminaret, ikke minst under musikkfesten etterpå. Vi har bestilt godt vær, og artistene sørger for god stemning.