close
Arkiv

Gablers Bergenfestseminar

Omstilling i en verden med store motsetninger

Arrangementet er forbeholdt våre kunder og forretningsforbindelser.

Omstilling i en verden med store motsetninger

Vårt tradisjonsrike Bergenfestseminar er endelig tilbake, og går av stabelen 15. juni. Med en urolig verden som bakteppe ønsker vi å gi deg en faglig inspirerende dag med innholdsrikt program og interessante perspektiver. Vi avslutter med god stemning og konserter på Bergenfest.

Årets seminar kommer i kjølvannet av en krig i Europa som allerede har utløst en av historiens største flyktningkriser. Gamle sannheter om globalisering i en vennligsinnet verden blir utfordret.

Kan vi lære noe av historien for å forstå risikoen i fremtiden? Hva med det grønne skiftet og energisikkerhet? Hvor skal rentene, med såpass store utslag i råvare- og konsumpriser? Hva tenker Europas dyktigste forvaltere om situasjonen? En verden i endring krever evne til omstilling.

Årets Bergenfestseminar skal søke å gi deg verdifulle innspill i en usikker tid, i en setting for refleksjon, ettertanke og avveksling fra hverdagen.

Vi har med oss solide foredragsholdere, blant dem tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad, Nysnøs Siri M. Kalvig og Hans-Wilhelm Steinfeld.

Velkommen til et faglig sterkt seminar!

Program

 • Hvem er Putin og hva vil han?
  • v/ NRK-legende Hans-Wilhelm Steinfeld
    
 • Europeiske aksjer opp av grøften? 
  • v/investeringssjef Gorm Thomassen i AKO Capital
    
 • Geopolitics and the global investment outlook
  • v/investeringssjef Mark Dowding i BlueBay Asset Management
    
 • Fra kode rød til jakten på grønne enhjørninger
  • v/adm. dir. Siri M. Kalvig i Nysnø
    
 • Det grønne skiftet – ekstreme utfordringer og muligheter
  • v/adm. dir. Yngve Slyngstad i Aker Asset Management og sjefstrateg Dag Løtveit i Gabler
 • Kan finansielle investeringer egentlig bidra til en mer bærekraftig framtid? – Med dokumentert effekt
  • v/partner Clara Barby i Just Climate

Yngve Slyngstad


Aker Asset Management (AAM)
Senior Partner, Chief Executive Officer

Yngve er leder av kapitalforvaltning i Aker, Aker Asset Management (AAM). Han har fått i oppgave å bygge og utvikle aktiv kapitalforvaltning til å bli sidestilt med Aker-konsernets eksisterende industrielle virksomheter. Yngve var tidligere administrerende direktør i Norges Bank Investment Management, som er ansvarlig for Statens pensjonsfond utland.

Siri Kalvig


Nysnø
Administrerende direktør

Siri M. Kalvig er meteorolog og har en doktorgrad innenfor offshore vind teknologi. Før Nysnø jobbet Siri som leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger.
Hun har vært med å starte flere bedrifter, i tillegg til at hun har vært en aktiv investor innen miljøteknologi.

Hans-Wilhelm Steinfeld


Journalist, utenrikskorrespondent, forfatter og historiker

For det norske folk er Hans-Wilhelm Steinfeld kjent som en tøff og pågående utenriksreporter, med sin markante bergensdialekt som varemerke. Nylig utga han boken Putin. Boken er en analyse av utviklingen til den russiske presidenten, fra han var KGB-agent i Øst-Tyskland falt høsten 1989, da da Berlin-muren, frem til i dag.

Gorm Thomassen


AKO Capital
CIO and Co-Portfolio Manager (Europe)

Gorm har vært hos AKO Capital siden firmaets oppstart i 2005. Gorm er investeringsdirektør i selskapet og hovedforvalter for AKO sine europeiske fond. AKO European L/S, som er det fondet som har lengst fartstid blant AKO sine fond, har levert en årlig gjennomsnittlig avkasting på 10,6% siden 2005, mot den europeiske aksjeindeksens 5,3%. De har med andre ord evnet å doble den årlige gjennomsnittlige avkastningen til det europeiske aksjemarkedet.

Mark Dowding


BlueBay Asset Management
CIO and Co-Portfolio Manager (Europe)

Mark er investeringsdirektør i BlueBay og hovedforvalter i deres globale obligasjonsfond. Siden oppstart i 2015 har teamet hans levert en årlig meravkastning på 1,5% etter kostnader, og har evnet å navigere på imponerende vis gjennom svært varierende markedsforhold. Han er også hovedforvalter for BlueBay sitt europeiske obligasjonsfond, som har historikk tilbake til 2010 og som har levert en årlig meravkastning på nærmere 3%.

Dag Løtveit


Gabler
Chief Strategist, Investment Research

Dag Løtveit er sjefstrateg i Gabler Investments, er spesialist på rentebærende investeringer og har inngått i vårt investeringsteam de seneste fem årene. Dag var tidligere leder for Oljefondets obligasjonsforvaltning, gjennom tiåret hvor renteforvaltning utgjorde den klart største delen av porteføljen.

Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har lang erfaring, både som CIO Fixed Income og Global Head of Allocation Strategies i Norges Bank Investment Management (NBIM), og som eier av og investeringsjef i macro-hedgefondet Trient Asset Management.

Clara Barby


Just Climate
Senior Partner

Clara leder investeringsvirksomheten hos impact-forvalteren Just Climate. Tidligere var hun administrerende direktør for Impact Management Project (IMP) og ledet IFRS Foundations prosjekt for å etablere International Sustainability Standards Board (ISSB).

Hun har tidligere vært leder for impact-investeringer hos Bridges Fund Management og var porteføljeforvalter innen fornybar energi for Acumen. Clara har en bachelor fra Oxford University og en MBA fra INSEAD.

Stemningen og diskusjonene har alltid vært gode på seminaret, noe vi tar med oss under musikkfesten etterpå. Årets festivalprogram er spekket med gode artister. Vi satser selvsagt på godt vær og god underholding!

Les mer om festivalprogrammet her.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker å delta. Send mail til olver.haveland@gabler.no